Wednesday, 23 November 2011

~ Friendly Netball SPA vs MPKJ ~

11Nov- Berita yang terlalu ringkas untuk dibaca.. Satu perlawanan persahabatan bola jaring diantara team SPA dan MPKJ.. Perlawanan tersebut telah berlangsung dgn meriahnyer di stadium kajang berhampiran restoran Haji Samuri (lepas game ley mkn).. Perlawanan tersebut telah berlangsung pada jam 8.30 mlm.. Perlawanan tersebut dimenangi oleh SPA dengan jaringan 21-2.. Sekian.. ;) hoho...peace!!


~ mestila pic aq..hahah ~
~ b4 stat, posing time ~

~ mcm2 gaya ada ~


Tuesday, 22 November 2011

Experimen :) Telur Bistik..

Ahaks, kali ni aq nk wat experimen yg baek pny iaitu memasak..hihih...smlm aq berpose n teringin sangat nk wat telur bistik.. Hari tu abg ipar aq try buat tp xmnjadi..huhuh... So, smlm dekat opis dgn semangat aq pon search la dekat google resepi telur bistik.. Rupanye, cara dia xsusah pon..sng bangat seh.. :) hihih... cumer ad la yg aq beger2 ubah-ubah sikit..  Aq jadikan lebih mudah, ringkas n cepat..Aq n kakak aq ni sebenarnye xsuke sangat bnde2 yang xpedas nih..kalau mkn xd apa yg pedas mmg xkick..Rase makanan 2 xckup lengkap.. Pastu pulak, kne la blaja2 wat mcm ala2 smbal cz incik tunang mmg suke mkn nasi wif smbal.. So, smlm kuah tuk telur bistik tu aq jadikan pedas & berkuah sikit ala2 smbal..Pic smlm aq xsempat amik cz dh lapa sngat... Siap je masak, azan pon berkumandang... kalau nk taw resepi dia... korang tgk la kat bwh ni ek.. Selamat mencuba :)

amik kat google, pic yang aq masak sempat amik.. :)

Resepi Telur Bistik

~ Minyak secukupnya (jgn byk sngt, kolestrol tgi, kalau guna myk yang Low Fat 2 xper)
~ 3biji telur (terpulang pada korang nk wat bape biji pon)
1/4 potong daging/ayam kisar.. (Nak lagi sedap, guna yang jenama RAMLY..tp bg aq, ayam lbh sedap drpd daging)..dan jgn lupa garam secukupnya..
~ Kacau bahan2 diatas dengan garfu smpai sebati pastu goreng dengan minyak. Dah setel, angkat n toskan minyak dia...

** Nk lebih sedap, korang gorengkan sekejap daging/ayam 2 dulu..

Bahan untuk Sos

3 biji bawang siap hiris
2 ulas bawang putih
10 biji cili api dipotong halus2.. (kuantiti cili depans dkt korang..kalau nk pedas, letak lagi banyak ok)
2 sudu besar cili kisar (nk senang, korang baland kan siap2 cili kering 2 pastu korang simpan je dlm peti..)
Sos tiram
Sos Cili
1/2 Kiub ayam
Garam sikit je bcoz kiub ayam 2 pon dh masin..
Carot - potong kecik2 lebih sng potong dadu..(nk cmpur dgn mix vege pon ok..ikt korang..)

Cara Buat Sos


Tumis kesemua bawang smpai agak garing sikit n naik bau.. Pastu masukkan cili kisar, kacau kejap n biar smpai naik minyak..Pastu masuk sos tiram & sos cili secukupnyer.. Kalau pekat, bubuh air sikit..Rasa dulu, kalau dh ok xpyh letak garam g cz kiub tu pon dh masin sebenarnyer.. Ikut tekak korang la ek.. Dan last sekali korang masukkan carrot n cili api yg dh dipotong tadi.. Taaarraaaa.....Siap! :)

Monday, 21 November 2011

Panggil Hujan & Isi Perut :)

  aDa 1 hari tu msg2 berpikir nk wat ap...dr pagi smpai dh nk lunch dok berpikir agy.. last umer owg setuju tuk jalan2 jualan dekat bawah n tido je...so, ok la... tgh aq dok godek2 blog aq ni, k.nurul call aq..tny 'dik, nk ekot x?p anta k.intan balik, dy xsehat' aq pon on jela..g pon xd mnde da nk wat..kje pon xd..bowsan beb..so kami pon kua la..b3..aq, k,intan n k.nurul (driver) hihih... Masuk je dlama kete, k.intan tny ktowg..korang nk balik ke pasni?n jwb..ahah la, nk p mane g?dy pon bg cdngan..kt p karok nk x?hihih...aq dgn lajunyer bagi jwpn setuju!hahahah....tp ape2 pon kne la p bank dlu kan..lokasi pertama p bank, masing2 p kuakan duet...dah amik duet, dlm kete bncang balik, xnk ke bwk k.liza n k.ayu?cian lak kat dwang..so semua sepakat tuk amik 2 budak comot tu dekat opis :) telipon gtaw tgu dekat maybank sekarang...
  Dah kol dwang, dgn pantasnyer k.nurul drive p amik dwang..n kami trus menuju ke alamanda ;) b4 p karok, dlm perjalanan 2 ktowg nmpk 1 restoran yg cun smpaikan memikat aty ktowg iaitu GARDEN.. konsep english..mmg terbaik..so masing2 plan pas je karok, kt p mkn dekat c2..so melangkah la kaki ke destinasi yg di tuju :) 
~ 1st mst la pic aq kan ;) ~
~ org dok nynyi, aq sebok dok posing..hihih.... ~
~ posing lagi :) ~
 ~ elis escada wif gadis comot ~
~ k.intan wif k.ayu ~
~ howt mummy k.nurul wif k.liza ~
~ kami ~
~ karok smopai bukak kasut ok..kasut sape la ni..huhhu ~

1jam setengah gak la ktowg dok menyumbangkan lagu..teramat la syokk...huhuh....nnti nk p lagi..hihihih....dh puas nyumbangkan lagu, perut masing2 lapar la pulok..huhuh...so trus la ke GARDEN tuk menjamu selera.. dh kenyang, masing2 balik la ke opis..hihih..layan la ek... papai :)

~ kami yang cumel ~
~ kami lagi ~

BeSdAy C kAkAk CoMeL ;)

Dah 2 entry pasal besday kan?hihihih....lame sungguh aq xupdate kan?ok, kali ni cter ttg kakak cumel d opis ku pny besday ;) yang terlibat : k.liza,k.nad,k.ayu.k.intan & aq sndri ;).. we all mmg trend mcm ni...cumer yag lain2 pny pic aq lupe nk amik..xcted sangat..hahah.... Besday k.nurul ni we all smbut dekat RasaMas Alamdanda.. Plan dijalan kan mcm bese.. Pilih tmpt : aq sndri, dh pilih baru la tny yang lain samaada setuju r x.. Akauntan : mcm bese k.liza la..hihih....dy la akauntan we all..sangat teliti owgnyer :) bagos2.. smpai je ari kejadian, mcm 2 helah ktowg wat xnk k.nurul tau..tp kantoi jugak cz putera c pmbuat kek letak kek yang di tempah dekat meja k.liza..addooiii..kantoi beb...tp ktowg wat derk je..mcm xd apa yug berlaku...b4 lunch, k.nad jalan kan tugas berlakon..hahah...dy ajak k.nurul p alamanda tuk beli pampers..hahah...k.nurul gtaw, nk wat pe p juh2, sdgkan kedai kat bawah ade..mcm2 alasan la yang k.nad gtaw..tp gagal...hahah...then k.intan plak ajak.kmnurul p alamanda tuk li barang dekat guardian kalau xsilap..misi = berjaya! yeyay! we all kua awl tyme 2...then hp k.nad berbunyi..tgk2, tertera nama k.nurul..ktowg dh gelak da..so, ktowg sepakat bgtaw k.nad jangan angkat..huhuhuh...dlm 20 minit cm2 la..baru la besday gurl 2 muncul...dy dah malu2 kuceng da..yg xsngka..dy nk nangis cz we all smbut besday dy...hihih...tacink la plak...ap pon kami doakan semoga akak panjang umur, murah rezeki dan howt2 gitu ;)

kek by - (putera mohd fahidz - fb )
~ besday girl ~
~ k.ayu & k.liza ~
~ me & k.nad ~
(gebu x kami?hihih)
~ aq, k.nad & k.intan ~
 1) amik pic muke sumer cover cun...
2) k.nurul tanpa d sedari kne calit..hahah
                            3) k.ayu yg kesian dgn k.nurul amik tisu n lapkan..tp k.liza mainten pose ok :)

BeSdAy C kEcIk CoMeL ;)

aHaKs! Rini aq nk cter ttg boyfriend kecik aq yang kacak lagi cumel nih.. :) cter nih dh lapuk sebenarnye, aq xd masa la nk edit blog..baru ni mood rajen aq ad..so br la aq hapdet cter2 yag lepas2.. Besday c kecik nih pada 10.09.09.. Aq n mama c kecik neh a.ka.a kakak aq cadang nk smbut bsday dia..ritu tyme umur dy 1thn we all xsempat n xd kesempatan nk wat..so mcm bese, plan aq la yg rancang...bape kali tunda dah besday c kecik nih cz ad yag xcuti la time 2, ad knduri la n mcm2 la.. :) akhirnya jadi jugak..mjlis d buat secara kecil-kecilan aje..just jemput teman2 rapat jer..mklis wat d kediaman ibubapa ku di seremban.. alhamdulillah dah 2thn da c kecik nih.. Ttg menu ktowg xd hal sgt coz kalau mjlis kecil0kecilan mcm nih, abh la yang akan masak.. So, ktowg just tolong je la mne yg patut..dh siap, ap lagi rasa la..rasa 2 mcm mkn smpai kenyang..hahah...tp yang xbestnyer..my cembam a.k.a my incik tunang xdpt hadir cz dia kje...nk wat mcm mner kan syg..kje ttp la kje kan syg.. :) nk cter panjang lebar pon mcm bese la..aq mls nk taip.. c u.... :)

besday boy ;)
~ danial izz jazmi bin yasmi ~
kek besday by - (putera mohd fahidz - fb)
juadah pada hari tu..
(nasi minyak + tomato, smbal ayam, kari daging n rendang pedas kacang+kerang)
2nd table...
(naget,karipap sponser by mak k.fad, pulut kuning & smbal tumis)
c kakak yang suke interframe..
(dlm hati)
"ni la masanye aq nk potong kek sorang2 tanpa gangguan dr kakak :) "
tetamu yag hadir.. t.kasih :)
~ ni la ank buah ku...5org semuanya.. ~
(dari kiri, dania, izz,adam. alisya & tasya)

Thursday, 17 November 2011

JaDi ArTis JaP.... HiHiHi...

Hi..ermm...lame tol aq xupdate blog aq...tgk blog2 owg len..geram..hihih...so hari ni mood rajin sudah mari..hihihih....mcm yang dijanjikan, aq akn post pic2 time p kuatan...Flight kul 9.45a.m.. smpai KLIA dalam kul 7.30a.m..Ngantok giler ok..nk wat cmner..dh terpaksa kan..Sampai je sana, my cembam dh tunggu dengan uniform dia..hihihih...dy kjer time 2..so dy curi tulang seket la tuk aq..harharhar...dpt la jmpe jap b4 berangkat...

Amik pic sat :)

Dah cek in n bagai, amik pic jap, p mkn n trus la msuk..Perjalanan ke sane xlame pon..nk tido pon sempat la..huhuh...dlm 20minit je kalau xsilap aq...

Sampai Suda :)

 Sampai je sane, ad driver akan amik we all n terus menuju ke dewan ap tah..aq lupa tuk reasel mlm nanti...diner untuk Suruhanjaya Pendidikan Pelajaran.. (betul ke ek?kalau salah, mintak maap ea..) dah setel reasel, ktowg pon p mkn n balik otel..balik otel ap lagi..ilax2 n tido la...hihihih...Ptg tu, aq p Parkson yang depan otel tuk cari baju..aq xbwk baju tuk mlm SPP..dwang la..bgtaw last minit..geram aq...sik baik la k.ana ad tuk temankan aq..kalau x, mmg aq pakai bju yang sama jela..Lame gak la ktowg pusing dlm Parkson tu...umer mahal2..sik baik la dpt baju yang dicari..Legaaa ok..bju tu ade 70%..hahah...aq suke2...Balik je otel, trus siap n trus nik bus tuk p ke dewan..

Ni la baju n seluar beli last minit..huhuhu...
 Sampai je kat sana, ktowg mkn dulu..klu xmkn, kang atas pentas perut berbunyi laks..dh setel mkn, p masuk dewan n p dok dekat belakang pentas tuk pakai bulu mata..nk pakai b4 kua tadi xsempat..huhuh...thanks you kak ana :) .. Dah stanby skali dengan bandboy..sekali dpt panggilan dr pihak atasan yang menyatakan aq n a.put xboleh perfom tuk mlm ni...Atas alasan nk simpan we all tuk diner mlm esok.. Bila dengar je cm2..arrgghhh...nk nanges aq..dh siap2, dh bekejar2 tuk li baju..last2 jadi mcm ni.. xsuke...xsuke...xsuke..Ktowg amik keputusan tuk balik otel je...ish...geram!! Pagi esoknyer, bekpes n reasel tuk mkn mlm tu...reasel dari kul 11pg-3.45ptg..lame glew cz ramai no yang nk nynyi...kalau dah cm2..bik xpyh jmput we all..geram...Balik je bilik, trus siap2 n trun..time we all trun. umer tertumpu pada kami..hihih..i like...jadi artis sekejap ok...hahahha...nk cter panjang pon, mst kowang bosan nk baca..so lyn jela pic ni ok.. :)

Me Wif K.ana
K.ana, A.put & Me
Nak Gerak Da :)
HiHiHiHi....
K.ana & Masitah Dari SPA Sabah ;)
Kami :)
:)
Dan Tentu La Pic Aq Lebey kan? :)